Menu

Grafomotorický KURZ

Cílová skupina: šestileté děti před nástupem školní docházky a děti v odkladu školní docházky, je možné zařadit i děti starší od 2. ročníku ZŠ.

 

Cíl programu: naučit dítě vnímat a ovládat své tělo se zaměřením na uvolnění všech svalových partií účastnících se na grafickém projevu, vyvození správného úchopu pera s následným promítnutím do úpravného a nenáročného písemného a výtvarného projevu.

Sekundárně je program zaměřen na podporu rozvoje seriality, sociálního kontaktu mezi matkou, otcem a dítětem, řeči, zrakové a sluchové percepce.

 

Organizace: tréninkové hodiny probíhají pravidelně jednou týdně, v rozsahu 45-60 minut za účasti jednoho z rodičů přímo v hodině. Celkem je nutno počítat minimálně s 10 setkáními.

 

Materiální zabezpečení: pohodlné oblečení dětí i rodičů, dostatečná zásoba papíru velkého formátu, temperové barvy v tubě, nízký kelímek většího průměru, houba používaná např. ve škole k mytí tabule, lahvička běžné černé nebo barevné tuše, špejle, obvazová vata, pastelky progressa. Tyto materiály si rodiče sami zajistí, jednotlivé lekce se neplatí.

 

Program zajišťují speciální pedagogové: Mgr. Monika Němečková, Mgr. Blanka Audová.